МЕНТОРСКА ПРОГРАМА

През учебната 2018-19 г. МБУ започна постоянна менторска програма. Целта ѝ е да среща децата от Чикаго с успели българи, които да разказват за пътя, по който са преминали, за да постигнат успехите си. В рамките на тази програма се проведоха три срещи:

    • Среща-разговор с маестро Стилян Киров, главен диригент на Илинойската филхармония. Маестро Киров разказа за творческите си успехи в България, Франция, Ню Йорк и Чикаго. Снимки от срещата може да видите ТУК.
    • "Силата на Българката" - по повод Международния ден на жената 8-ми март момичетата от горните ни класове се срещнаха с изявени дами от българския бизнес и култура и общественички от района на Чикаго. Снимки от събитието ще намерите ТУК.
    • Среща-разговор с най-успешния български футболист Христо Стоичков и най-големия български мецанат от Чикаго г-н Шефкет Чападжиев. Камата разказа на децата за тежкия си път в професионалния футбол, успехите, разочарованията, настоящата си работа в една от най-големите телевизии и за футболните му школи в Барселона и България. Г-н Чападжиев говори за живота си и перипетиите през които е преминал, за да стане един от най-успешните българи. Снимки от събитието можете да видите ТУК.

За учебната 2019-20 г. предвиждаме още и повече срещи, както и посещения в различни фирми и офиси в Чикаго.